Sinds 1952 is Den Breejen uw internationale partner voor oppervlaktebescherming en schilderwerken.
Wij conserveren de meest uiteenlopende maritieme en industriële objecten.

Onze dienstenOnze markten


Schilderen is vakwerk. Wij beheersen dit tot in de finesses. Het is een ambacht waar ongelooflijk veel bij komt kijken en waarin gevestigde tradities en de modernste technieken nauw samengaan.

Meer dan 65 jaar vakmanschap

Hollandse Meesters sinds   


1955 Den Breejen neemt het eerste werk aan bij Scheepswerf P. van Bennekum te Sliedrecht (Deltawerf). Naast woningen worden nu ook kleine schepen geconserveerd.


1960 Den Breejen groeit regionaal door te werken met lokale partners, waaronder Scheepswerf Gebroeders Damen Hardinxveld.


1967 Twee jaar na indiensttreding van zoon Wim treedt ook zoon John in dienst bij het huidige Den Breejen. Zeven vakschilders zijn nu actief bij de onderneming.1975 Den Breejen start in 1975 als onderaannemer voor Damen te Gorinchem waar 20 vakschilders van Den Breejen actief zijn met het conserveren van kleine schepen.


1980 Wim en John den Breejen worden mede-eigenaar van de onderneming die op dat moment nog volledig in bezit is van hun vader, Willem den Breejen.


1990 In 1990 neemt de tweede generatie van de familie het roer volledig over van de onderneming. Niet lang hierna wordt het eerste werk verricht voor Scheepswerf Merwede.


1994 Het Rotterdams Zandstraal Bedrijf (RZB) komt volledig in handen van Den Breejen. De groei van de onderneming raakt in een stroomversnelling.


2001 – Den Breejen Zeeland werkt voor de Marine bij de Koninklijke Schelde, Den Breejen Roemenië wordt opgericht en de 3e generatie Den Breejen treedt toe tot de onderneming.


2008 Den Breejen opent een vestiging in Franeker. Daarnaast verhuist Den Breejen van de Rivierdijk naar het nieuwe onderkomen aan de Sportlaan in Sliedrecht.


2011 In 2011 vindt de overname plaats van de Kortenoord Groep die in de markt voornamelijk bekend staat als Hillers Vacuum Cleaning en Hillers Maintenance Services.


2012 De groei van Den Breejen gaat (inter)nationaal in gestaag tempo door. Naast sterke organische groei wordt in 2012 tevens Schildersbedrijf Midden-Nederland overgenomen.

Den Breejen is een dienstverlener. Wij bieden maatwerk en totaaloplossingen.

Onze partners kiezen Den Breejen voor:

  • kwaliteitsschilderwerk
  • snelheid en flexibiliteit
  • concurrerende prijzen
  • zekerheid en betrouwbaarheid

Trotse partners