Sinds 1952 levert Den Breejen kwalitatief hoogwaardig schilderwerk. Wij zijn uitgegroeid van een eenmanszaak tot een gezond, internationaal familiebedrijf met een breed pakket aan oplossingen op het gebied van straal- en schilderwerk.
Groot geworden door klein te blijven

1952
De oorsprong van Den Breejen gaat terug naar het jaar 1952. Wim den Breejen start samen met J. de Wit een lokaal schildersbedrijf in Sliedrecht met de naam Schildersbedrijf W. den Breejen. De familie De Wit is op dat moment al sinds begin 20e eeuw actief in het schilderwerk, waarmee binnen het huidige Den Breejen al meer dan 100 jaar ervaring aanwezig is. De activiteiten beperken zich in 1952 voornamelijk tot het schilderen van huizen. Het aantal werknemers beperkt zich in dit jaar nog tot 5 vaklieden.

1955
In 1955 neemt Den Breejen het eerste werk aan bij Motoren-reparatie en Scheepswerf P. van Bennekum te Sliedrecht, ook bekend staand als de Deltawerf. Naast het schilderen van huizen richt Den Breejen zich nu ook op het conserveren van kleine schepen.

1960
Vanaf 1960 is Den Breejen regionaal sterk gegroeid door werk aan te nemen bij verschillende lokale klanten, waaronder voor Scheepswerf Gebroeders Damen Hardinxveld opgericht in 1955. Dit is de onderneming die later zal doorgroeien tot het mondiale familiebedrijf Damen Shipyards te Gorinchem. Vanaf deze eerste klus als onderaannemer voor de familie Damen is het contact tot op de dag van vandaag altijd gebleven en de intensiteit van het partnerschap gestaag toegenomen.

1965
In het jaar 1965 voegt de 2e generatie zich bij het familiebedrijf. Zoon Wim den Breejen treedt in dienst bij de onderneming die op dat moment uit 7 werknemers bestaat.

1967
Twee jaar na indiensttreding van zoon Wim treedt ook zoon John in dienst bij het huidige Den Breejen.

1975
Den Breejen start in 1975 als onderaannemer voor Damen te Gorinchem waar een 20-tal schilders actief zijn.

1980
Wim en John den Breejen worden mede-eigenaar van de onderneming.

1990
In 1990 neemt de tweede generatie van de familie het roer volledig over van de onderneming. Oprichter Willem den Breejen stapt terug als aandeelhouder van de onderneming en blijft nog zijdelings bij het bedrijf betrokken. De broers John en Wim leiden het bedrijf dat op dat moment uit een team van zo’n 30 mensen bestaat. Niet lang hierna wordt het eerste werk verricht voor Scheepswerf Merwede.

1994
De eerste overname voltrekt zich in 1994. Het Rotterdams Zandstraal Bedrijf (RZB) komt in volledige handen van Den Breejen, waarmee ook de variëteit aan activiteiten, voornamelijk op het gebied van straaltechnieken, sterk toeneemt.

In de jaren na de eerste overname in 1994 richt Den Breejen zich, naast het aannemen van schilderwerk, voornamelijk op het eigen maken en aankopen van nieuwe technologie en kennis. Nieuwe installaties en apparatuur openen de weg naar een nieuw tijdperk. Grotere projecten worden nu vol vertrouwen aangenomen en met de grootste zorg en kwaliteit afgeleverd.

2001
2001 Is een bewogen jaar voor Den Breejen. In Zuidwest Nederland wordt Den Breejen Zeeland opgericht om werk te gaan verrichten voor de Marine afdeling van de Koninklijke Schelde. In hetzelfde jaar wordt Den Breejen Roemenië opgericht door aankoop door de Den Breejen Groep van de toenmalige schilderwerkplaats van de Galati (RO) scheepswerf. Tot op de dag van vandaag is SC Den Breejen Romania SRL een gezonde zelfstandige werkmaatschappij van de Den Breejen Groep geleid door een jong en gedreven internationaal team. In dit zelfde jaar treedt de derde generatie Den Breejen toe tot de onderneming.

2008
In 2008 richt Den Breejen een vestiging op in Franeker, Noord Nederland. In hetzelfde jaar verhuist het kantoor van Den Breejen van de Rivierdijk in Sliedrecht naar het nieuwe pand aan de Sportlaan in Sliedrecht.

2011
In 2011 vindt de overname plaats van de Kortenoord Groep te Zwijndrecht die in de markt voornamelijk bekend staat als Hillers Vacuum Cleaning en Hillers Maintenance Services.

2012
De groei van Den Breejen gaat nationaal en internationaal in rap tempo door. Naast sterke organische groei van de laatste jaren wordt in 2012 ook nog een overname gedaan. Schildersbedrijf Midden-Nederland te Tiel wordt onderdeel van de Den Breejen Groep.